onsdag 9 juli 2014

Hamburgare

Jag älskar hamburgare. Det är kanske den bästa maten någonsin. Egentligen skulle jag vilja ha en köttkvarn och mala mitt eget köttfärs och baka mitt eget bröd, men det funkar inte riktigt här i Norge. Men jag köper i vart fall aldrig färdig hamburgare utan gör allt alltid hamburgare från 100% nötkött utan massa ägg och annat trams i färsen. Bara kött och salt och peppar. Ibland brukar jag slå in burgaren i folie så jag får den där Five guys känslan också. Då brukar jag även lägga fyllningen i samma ordning som på five guys. För ni som inte vet är Five guys en riktigt grym hamburgarkedja i USA. Såhär kan det se ut när jag leker Five guys hemma!

100% nöt, french yellow mustard, Heinz,, Hellmans, sallad, tomat, steka champinjoner, stekt lök, äkta engelsk cheddar, bröd utan sesamfrön (fast på five guys är det med sesamfrön)

Bottom bun: ketchup, senap, lök champinjoner (detta tål värme från köttet)
Topp bun: majonäs, sallad tomat. (tomaten skyddar salladen från att komma i kontakt med det varma köttet)
Två köttpuckar på vardera hamburgare. Dubbelt lager ost läggs på ena pucken den andra pucken läggs över så osten smälter från båda sidorna.

Lägg på folie och vik ihop burgaren från 4 sidor till ett fint paket. Lått paketen stå på tallriken medans du häller upp colan så att de mustar till sig lite. 

Såhär ser det ut sen när du vikt upp paketet. mumsigt!

Använd folien som ett hamburgarkuvert så att allting håller samman. (Denna bild på burgare än en singelburgare  vilket jag också gör ibland)

Skulle säkert vara godare med eget malt kött och hembakta bröd, men detta får duga så länge.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar